Partnerska sistemska psihoterapija

…raziskave o naravi osebnih težav, zaradi katerih ljudje iščejo pomoč, so pokazale, da jih je velik del povezan s partnerskimi težavami. Zaradi pomembnosti partnerstva kot kompleksnega navezovalnega sistema lahko doživljamo napetosti v partnerstvu kot vir življenjskega nezadovoljstva. Dokazano je, da ima dovolj dobro partnerstvo močno zaščitno vlogo pri kakovosti starševstva pri ljudeh z različnimi psihičnimi težavami …

(povzeto po: Rus Makovec M, Trampuž D: Sistemska družinska terapija: Lepota radovednosti namesto moči nadzorovanja. Ljubljana: Inštitut za družinsko in sistemsko psihoterapijo: Medicinska fakulteta, 2016)

Partnerska sistemska psihoterapija

  • Raziskuje odnos med partnerjema preko skupnih in razhajajočih se prepričanj, vrednot, pričakovanj in vedenjskih vzorcev, ki jih partnerja v skupen odnos prinašata iz odnosov v svojih nuklearnih družinah in z ostalimi pomembnimi drugimi.
  • Krepi komunikacijske veščine, potrebne za postavljanje meja pri nestrinjanjih, da lahko oba partnerja varno izražata svoje poglede in vzdržujeta medsebojno zaupanje in spoštovanje.
  • Spodbuja za ustvarjalne spremembe ključne premike iz individualnih perspektiv v sistemske, ki upoštevajo partnersko in družinsko dinamiko z značilnimi pravili, vlogami in mejami.
  • Pomaga pri ločevanju med vsebino in procesom, izhajajoč iz predpostavke, da je vsebina sestavljena iz podrobnosti položaja, ki se ne morejo razrešiti, dokler ne ozavestimo procesov, ki tečejo v ozadju.
  • Prispeva k premikom v pogledih na partnerske težave iz premočrtne v krožno vzročnost, kar partnerjema pomaga pri prevzemanju lastne odgovornosti v skupnem položaju in ju odvrača od neplodnega iskanja krivcev.

Terapevtska srečanja običajno trajajo 60 minut in potekajo 1x mesečno ter lahko vključujejo hkrati oba partnerja ali vsakega posebej. Pomembne spremembe lahko dosežemo že na enem samem srečanju, navadno pa se terapija zaključi po 5-10 srečanjih in se kasneje po potrebi lahko ponovi.

Delo poteka pod supervizijo priznanih in izkušenih psihoterapevtov, ki delujejo sklopu podiplomskega izobraževalnega programa, organiziranega v okviru Katedre za psihiatrijo Medicinske fakultete v Ljubljani v sodelovanju z Inštitutom za družinsko sistemsko psihoterapijo v Ljubljani in v Londonu.

Želimo si, da bi bila vključitev v psihoterapevtski proces dostopna čim večjemu številu uporabnikov. Na Kliniki doktor 24 smo zato pripravili

Paket treh in Paket petih partnerskih psihoterapevtskih srečanj po znižani ceni!

Sledite nam na socialnih omrežjih:
Facebook in Instagram

Naročite se na
samoplačniški pregled

Na pregled se lahko prijavite preko:
Telefon: 0820 08240
Elektronska pošta:
narocanje@doktor24.si

Ali izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-naslov za odgovor
Telefon *
* ambulanta
Pregled, ki ga želite opraviti
Za termin pregleda vam bomo odgovorili v treh delovnih dneh.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.