Duplex ultrazvočna priskava ven nog
Duplex ultrazvočna priskava ven nog

Dvojna barvna (Duplex) ultrazvočna preiskava venskega sistema nog

To je preiskava, ki jo opravimo z natančnim ultrazvočnim aparatom, in nam omogoči popoln prikaz vseh ven nog, njihovega poteka in področij, kjer venska kri teče navzdol namesto navzgor – področja refluksa. Je neinvazivna in neboleča.

Preiskovanec je med pregledom povrhnjih ven v stoječem položaju z razbremenjeno preiskovano nogo. Zdravnik na zaslonu vidi potek povrhnjih ven, oceni njihov premer in prehodnost, poleg tega pa tudi morebitno prisotnost patološkega povratnega toka krvi, njegovo trajanje in obseg. Hkrati pregleda globoke vene, predvsem njihovo prehodnost oziroma morebitno prisotnost krvnih strdkov – globoke venske tromboze.

Po opravljeni preiskavi pripravi izvid, v katerem natančno opiše delovanje venskega sistema nog. Informacije, ki jih pridobimo s ultrazvočno preiskavo so ključne za izbiro najustreznejšega načina zdravljenja kronične venske bolezni, hkrati pa je preiskavo mogoče poljubno ponavljati in s tem spremljati uspešnost zdravljenja in morebitno napredovanje bolezni.

Preiskava traja 30–60 minut.

 

Sledite nam na socialnih omrežjih:
Facebook in Instagram

Naročite se na
samoplačniški pregled

Na pregled se lahko prijavite preko:
Telefon: 0820 08240
Elektronska pošta:
narocanje@doktor24.si

Ali izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-naslov za odgovor
Telefon *
* ambulanta
Pregled, ki ga želite opraviti
Za termin pregleda vam bomo odgovorili v treh delovnih dneh.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.