Lasersko zdravljenje stresne urinske inkontinence

Stresna urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina ob povečanju tlaka v trebušni votlini, ki nastane ob kašljanju, kihanju, teku, dvigovanju težjih bremen.

Kako pogosto se pojavlja?

Stresna urinska inkontinenca se pojavlja pri približno tretjini žensk. S starostjo poslabšuje in tako pomembno vpliva na kakovost življenja.

Kaj povzroča stresno urinsko inkontinenco?

Vzrok uhajanja urina je v slabosti podpornega tkiva sečnice in spremenjene lege sečnice. Slabost tkiva je lahko genetsko pogojena ali pa tudi kot posledica porodov, dvigovanja bremen in čezmerne telesne teže.

Kateri je najnovejši način zdravljenja stresne urinske inkontinence?

Najnovejše je lasersko zdravljenje (erbium YAG laser). Laser s toplotnim učinkom povzroča krčenje kolagena in njegovo ponovno rast, s tem pa se okrepi podpora sečnici.

Kako poteka zdravljenje?

Po skrbnem pogovoru in ginekološkem pregledu v nožnico vstavimo tulec z lasersko sondo in z laserskim snopom osvetljujemo sprednjo steno nožnice. Nato s posebno sondo osvetljujemo še vhod v nožnico.

Zdravljenje z laserjem

Zdravljenje z laserjem izvaja Matija Urh dr. med. specialist ginekologije in porodništva

Kako dolgo poteka zdravljenje?

Celoten postopek zdravljenja poteka 30 minut.

Ali je metoda varna?

Metoda je varna in je v primerjavi z operativnim zdravljenjem manj invazivna, ne poškoduje organov in tkiv, je neboleča in zato ne potrebuje anestezije. Primerna je tudi za starejše bolnice s kroničnimi boleznimi.

Katera so priporočila po posegu?

Bolnica lahko takoj po posegu odide domov. Še tri dni po posegu lahko pričakuje prozoren izcedek iz nožnice in prehodno nelagodje v nožnici. En teden odsvetujemo spolne odnose, tri tedne pa naj ne dviga težjih bremen.

Kakšni so uspehi zdravljenja?

95 odstotkov bolnic je navedlo bistveno izboljšanje urinske inkontinence, 70 odstotkov bolnic pa po štirih mesecih ni imelo nobenih težav.

Po enem mesecu bolnica pride na ponovni kontrolni pregled in takrat ugotavljamo uspešnost zdravljenja. Le v redkih primerih poseg ponovimo, da še izboljšamo učinek laserskega zdravljenja

Naročite se na
samoplačniški pregled

Na pregled se lahko prijavite preko:
Telefon: 0820 08240
Elektronska pošta:
narocanje@doktor24.si

Ali izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-naslov za odgovor
Telefon *
Izberite ambulanto *
Pregled, ki ga želite opraviti
Za termin pregleda vam bomo odgovorili v treh delovnih dneh.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.