Magnetna resonanca


Popolnoma neškodljivo slikanje notranje strukture človeškega telesa: notranjosti glave, hrbtenice, okončin, mehkih tkiv, mišic, žilja


Preberi več

Zobni digitalni rentgen


Ortopan ali panoramsko slikanje ter interoralno – lokalno slikanje zob


Preberi več

Digitalni rentgen telesa


Rentgensko slikanje okostja (hrbtenice, dolgih kosti, sklepov, glave, sinusov…) in pljuč v standardnih in specialnih projekcijah


Preberi več

Zobni digitalni rentgen

Ortopan ali panoramsko slikanje zob

Ortopan ali panoramsko slikanje zob nam prikaže sliko celotnega zobovja obeh čeljusti, s katerim zobozdravnik okvirno oceni stanje vaših zob in kostnine spodnje in zgornje čeljusti. Ob navedenem se prikažejo tudi čeljustni sklepi in njihovo stanje. Slikanje je popolnoma neboleče.

Prednost slikanja na našem aparatu je bistveno krajša izpostavljenost sevanju, ker je čas slikanja samo 9 sekund (na drugih aparatih približno 15 sekund).

Za natančnejši prikaz stanja zoba, kostnine in ostalih tkiv lahko pri nas opravite tudi lokalno slikanje zoba.

Ob sumu na nepravilnosti ali patologijo v čeljustnih sklepih pa lahko pri nas poleg osnovnega slikanja čeljustnih sklepov na aparatu za panoramsko slikanje zob (ortopan) opravite tudi dodatno specialno slikanje čeljustnih sklepov na skeletnem rentgenskem aparatu.

Z najnovejšo tehnologijo digitalnega slikanja dobimo sliko, ki jo s posebno programsko opremo obdelamo in s tem pridobimo bistveno kakovostnejšo sliko v primerjavi s klasičnim rentgenskim slikanjem na film. Digitalna tehnologija omogoča natančnejši prikaz zobnih in obzobnih struktur.

 

Intraoralno-lokalno slikanje

Intraoralno-lokalno slikanje je slikanje zob, pri katerem se uporablja digitalni detektor, ki ga vstavimo v pacientovo ustno votlino. Sevanje je omejeno le na površino slikanja.

Intraoralne tehnike razdelimo na periapikalno tehniko, tehniko zagriza-bitewing (slikanje zobnih kron) in ekscentrično slikanje.

Pri periapikalni tehniki slikanja zob prikažemo posamezen zob s korenino, koreninskimi kanali in pripadajočim predelom alveolarne kosti.

Slikanje zobnih kron (bitewing) je tehnika, ki se uporablja za prikaz zobnih kron. Slika je primerna za odkrivanje interdentalnega kariesa (karies na stiku ploskev zobnih kron).

Izvajamo tudi ekscentrično slikanje zob, s katerim zobozdravnik lahko vidi razporeditev korenin zoba (koreninskih kanalov), ki se pri navadnem intraoralnem posnetku zaradi anatomije prekrivajo.

Zobozdravnik vedno potrebuje natančen prikaz koreninskih kanalov, skozi katere vstopajo živci in potujejo do zobne krone, v kateri je zobna votlina, ki je napolnjena s krvnimi žilicami in živcem (pulpa).

Slikanje je neboleče in hitro. Včasih je nekoliko neprijetno zaradi velikosti detektorja. Z najnovejšo tehnologijo intraoralnega slikanja dobimo digitalno sliko, ki jo s posebno programsko opremo obdelamo in s tem pridobimo bistveno kakovostnejšo sliko v primerjavi s klasičnim rentgenskim slikanjem na film. Digitalna tehnologija omogoča natančnejši prikaz zobnih in obzobnih struktur.

CENIK
Redna cena
Ortopan (panoramski posnetek vseh zob) 25,00 €
Lokalni posnetek (intraoralno slikanje posameznih zob) 9,00 €
Zobne krone 9,00 €
Posnetke prejmete na zgoščenki ob pregledu (CD) brezplačno
Naročilo na pregled samoplačniško
Ime in priimek
Vnesite vaš rojstni datum
e-naslov za odgovor
Telefon *
* ambulanta
Pregled, ki ga želite opraviti
Za termin pregleda vam bomo odgovorili v treh delovnih dneh.

Če nam želite še kaj sporočiti, prosimo vpišite v to okence.


Z označenim poljem in klikom na gumb 'Pošlji' dajem privolitev, da lahko družba KLINIKA DOKTOR 24 d.o.o. vpisane osebne podatke uporabi za namene naročanja. Uredba GDPR podrobneje*
da mi Doktor 24 pošilja obvestila o aktualnih informacijah, novicah in dogodkih preko elektronske pošte.