Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Sodobne naprave v estetski kirurgiji

avg 16

Z laserskim pomlajevanjem lahko izboljšamo videz kože ali odpravimo manjše nepravilnosti na dva načina:

  • z ablativnim laserjem odstranimo površinske sloje kože,
  • z neablativnim laserjem stimuliramo nastanek kolagena, ki učvrsti kožo.

estetska kirurgijaLaser lahko uporabljamo za odpravljanje bolnih kožnih gubic in solarnega lentiga (starostnih peg), pri neenakomerni strukturi kože, pri poškodbah kože zaradi sonca, pri brazgotinah zaradi aken, vodenih koz ali poškodb. Laser lahko izboljša napetost kože, strukturo in polepša polt, vendar ne more odpraviti odvečne ali povešene kože.

Okrevanje je po posegu z ablativnim laserjem daljše, vendar po zacelitvi kože lahko opazite izrazito izboljšanje kakovosti in videza kože, učinek pa lahko traja več let. Možni stranski učinki po uporabi ablativnega laserja so rdečica, oteklina in srbečica, akne, okužba, sprememba barve kože, zelo redko pa tudi brazgotinjenje.

Neablativni laser je manj invaziven, okrevanje po postopku je krajše, a je tudi manj učinkovit kot ablativni laser. Rezultati so postopni in progresivni. Po postopku z neablativnim laserjem je koža ponavadi začasno otekla in bolj napeta, rdeča, kar lahko omilimo s hlajenjem. Ličila lahko nanesemo takoj po posegu.

Hidrodermoabrazija

Hidrodermoabrazija je neinvaziven postopek, ki združuje luščenje, čiščenje in enakomerno odstranjevanje odmrlih kožnih celic in nečistoč s hkratnim globinskim vlaženjem in nego kože. Temelji na hkratni uporabi tehnologije »vortex-fusion« (kombinacija vrtincev in vakuuma) in aktivnih serumov, pri čemer je postopek neboleč in primeren za vse tipe kože. Že po prvi obravnavi je koža sijoča in mehkejša, po večkratni uporabi pa prožna, z enakomerno strukturo in poenoteno poltjo. Želene rezultate dosežemo hitreje kot pri osnovni domači negi obraza. Postopek je primeren za odpravljanje napredujočih znakov staranja (tankih linij, gubic, hiperpigmentacije, starostnih peg), nego nečiste kože (odpravljanje mastnega sijaja, zamašenih in razširjenih por) ter odpravljanje poškodb zaradi sonca.

Tehnologija IPL

Metoda intenzivne pulzne svetlobe ali IPL (ang. intense pulsed light) učinkuje na principu fototermolize. To pomeni, da se svetloba določenih valovnih dolžin absorbira v želeni tarči, kot je denimo melanin v korenini dlake. Melanin absorbira svetlobo, zaradi česar se na omejenem predelu zviša temperatura in posledično se uničijo strukture. S tem uničimo dlačno korenino, pri čemer pa ne poškodujemo okoliškega tkiva. Metoda je varna, učinkovita, klinično preizkušena in odobrena pri FDA. Po postopku se je treba nekaj tednov izogibati sončnim žarkom in se zaščititi s sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Priporočljivo je tudi izogibanje vročim kopelim, plavanju in savnam prvih nekaj dni po obravnavi. Poleg odstranjevanja dlak se metodo IPL uporablja za fotopomlajevanje in zdravljenje nekaterih dermatoloških obolenj.

Akustična terapija

Ta tehnologija uporablja zvočne impulze, ki se širijo kot nihajni val skozi telesne strukture. Zvočno valovanje so kot terapevtsko metodo v medicini sprva uporabljali pri drobljenju ledvičnih kamnov, nato pa se je zaradi učinkovitosti prenesla na področja zioterapije, lajšanja bolečine in športne medicine. V estetski medicini so energijo zvočnega valovanja uspešno prilagodili kliničnim potrebam za proticelulitno terapijo. Z manjšo energijo lahko namreč delujemo na večjo površino, pri čemer ne poškodujemo kože in pod njo ležečih tkiv. Zvočno valovanje povzroči vibracije v tkivu, kar spodbudi nastanek novih kapilar. Z izboljšano mikrocirkulacijo se pospešijo presnova in dostava hranil ter odstranjevanje maščobnih celic iz podkožnega maščevja, zmanjša se tudi edem. Vibracije prav tako spodbudijo rast in razmnoževanje fibroblastov ter proizvodnjo kolagena, zaradi česar se poveča čvrstost in prožnost usnjice. Tovrstna neinvazivna terapija je klinično preizkušena in ima večplasten učinek: zmanjša maščobne blazinice in izboljša teksturo kože.

Limfna drenaža s presoterapijo

Presoterapija je mehanska limfna drenaža, ki pospešuje naravni tok limfe in izboljšuje prekrvitev tkiv, s čimer poveča odplavljanje odpadnih produktov presnove, maščobnih oblog in proste tekočine. Uporablja se za odpravo celulita, oblikovanje telesa, pri otekanju nog in krčnih žilah. Črpalka vpihuje zrak pod določenim tlakom v manšete, ki jih namestimo okoli pasu, nog ali rok.

Nekirurška liposukcija

Tehnike nekirurške liposukcije (ali pravilneje lipolize, saj maščobnega tkiva ne odstranjujemo s sukcijo) so neinvazivne in uporabljajo bodisi energijo laserja, ultrazvočno valovanje (kavitacija), radiofrekvenčno valovanje, kriolipolizo ali kemično lipolizo za odpravljanje maščobnih oblog, celulita, oblikovanje telesa ter izboljšanje teksture kože, zmanjšanje por, zategovanje kože, povečanje prožnosti in odpravljanje gubic.

Fototerapija LED

Tehnologija LED (ang. light emitting diode) izkorišča učinek kontinuirane svetlobe določene valovne dolžine (rdeča/modra svetloba) za terapijo aken, zmanjšanje vnetja, pospešitev celjenja tkiva in pomlajevanje kože. Z izbiro točno določene valovne dolžine prodira svetloba različno globoko in izzove različne učinke v koži, pri čemer pa ne pride do segrevanja ali poškodbe tkiva. Terapijo LED moramo razlikovati od fotodinamične terapije. Ta je veliko bolj invazivna zaradi predpriprave kože z nanosom aminolevulinske kisline, ki učinkuje kot fotosenzibilizator, zato je okrevanje daljše.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112