Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Azijske jajčne testenine imenovati »kitajski mie rezanci«, kot to radi storijo nekateri proizvajalci, je neumnost; kitajsko jed iz omenjenih rezancev namreč Zahodnjaki imenujejo chow mein, indonezijska različica pa se imenuje mie goreng in je praviloma pikantna. Oboje dobesedno pomeni »ocvrti rezanci«. Jed je enostavna in hitro pripravljena; uporabimo lahko tisto, kar pač imamo v hladilniku.

Vitamin B12 (kobalamin) se nahaja v hrani živalskega izvora – v mesu, mleku, jajcih, siru in ribah. Za absorpcijo v končnem delu tankega črevesja se mora najprej vezati s proteinom v želodcu in nato z intrinzičnim faktorjem v dvanajstniku. Ker je proces zahteven, lahko napaka na kateri koli od stopenj privede do težav.

Kaj dobim kot opredeljen pacient v zobni ambulanti, ki je pravica iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja in jo financira ZZZS (zavarovalnica)? Kaj in koliko zares doplačujem, kako dolgo čakam in kakšno kvaliteto materialov dobim? Ali je zobna ambulanta javnega zdravstvenega sistema zares cenovno in kvalitetno ugodnejša od samoplačniške?

Letošnja medijska »zvezda« med okužbami je brez dvoma ebola. Gre za bolezen, ki jo povzroča virus ebole iz družine t.i. hemoragičnih mrzlic. Hemoragične mrzlice povzroča precej pestra družina virusov. Mišjo mrzlico, ki jo poznamo tudi pri nas, povzročajo hantavirusi.

Veliko ljudi se srečuje z občutkom suhosti očesa ali pretiranim solzenjem, pa temu ne namenijo dovolj pozornosti. Solze so v očesu nepogrešljive, saj vlažijo površino očesa, prehranjujejo oko in ga varujejo pred tujki.

Zastrupitev ob vdihovanju dima je prvi opisal Aristotel 300 let pred našim štetjem. Leta 1894 so ugotovili, da je ena izmed sestavin dima ogljikov monoksid.

Doc. prim. dr. Ludvik Vidmar, dr. med., se je za študij medicine odločil sredi gimnazije. Ker so bili takrat za vstop na medicinsko fakulteto predpisani sprejemni izpiti, je imel, kot je povedal, za primer neuspeha pripravljeno alternativo – študij arhitekture.

Ščitnica je žleza z notranjim izločanjem. Leži na sprednji strani vratu, pod adamovim jabolkom in med obema mišicama obračalkama glave. Njena glavna naloga je proizvodnja in izločanje ščitničnih hormonov tiroksina (T4) in trijodtironina (T3), ki imata zelo pomembno vlogo pri delovanju organizma.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112