Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Do leta 2030 naj bi sladkorna bolezen zasedla sedmo mesto med glavnimi vzroki umrljivosti, danes pa je vodilni vzrok slepote, amputacij ter odpovedi ledvičnega delovanja. Zgodnje odkrivanje in čimprejšnje zdravljenje je ključno, pri čemer nam lahko pomaga znanje o preddiabetesu.

Krivci za srbeče, suhe in pordele oči so lahko suh in klimatiziran zrak, zakajenost prostorov, cvetni prah, uporaba kontaktnih leč, včasih pa tudi kakšna bolezen. Če težavam ne namenimo ustrezne pozornosti, lahko sčasoma pride do v poškodb površine očesa.

Že Hipokrat in Galen sta poudarila pomembnost jezika v diagnostiki in prognozi obolenj. Danes vemo zagotovo: vsak obisk pri zobozdravniku je zdravniški pregled, ki ocenjuje zdravje ustne votline in zdravje človeka kot celote.

V Savskem naselju, na Savski cesti 3 v Ljubljani, so 29. septembra 2016 svečano odprli novo enoto Lekarne Ljubljana, hkrati je potekalo odprtje novega endoskopskega centra in prenovljenih prostorov Klinike Doktor 24.

Načinov zdravljenja krčnih žil je več. Odvisni so od stadija bolezni in od težav, ki jih ta povzroča. Osnovno je kompresijsko zdravljenje. Težave ublažijo tudi venoaktivna zdravila v obliki tablet.

Jesen. Letni čas, ko narava obarva okolico v prečudovitih odtenkih. Ker nam je letošnje leto naklonilo nadpovprečno veliko sončnih jesenskih dni, so bili tega še posebej veseli tekači.

Žolčnik pri človeku meri okrog osem centimetrov v dolžino in ima štiri centimetre premera ter je temnozelene barve. Barvo mu daje vsebina, žolč, ki je v črevesju pomemben za prebavo maščob.

Dolgujemo vam še predstavitev bolezni, ki jo skriva kratica GERB. Gastroezofagealna refluksna bolezen nastane zaradi vračanja želodčne vsebine v požiralnik. Kisla želodčna vsebina draži sluznico požiralnika in povzroča zgago. Lahko povzroči tudi vnetje, erozije ali celo razjede na sluznici.

Bolečina v zgornjem delu trebuha je pogosta težava. Pogosti vzroki zanjo so razjeda na želodcu in dvanajstniku ter gastroezofagealna refluksna bolezen ali na kratko GERB. Prvi del teme meseca posvečamo podrobni predstavitvi razjed.

Vsaka ženska, ki bo dočakala 80 let, bi morala računati, da lahko enkrat v življenju zboli za rakom dojk. Tako pravijo statistike. Mojca Senčar je nadpovprečna v vseh pogledih, tudi ko gre za statistiko. Bitko z rakom bojuje že drugič, prvo je dobila pri 41 letih.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112