Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Estetska medicina je danes najhitreje razvijajoča se medicinska panoga. Žal pa je hkrati postala tudi velik posel, ki skriva številne pasti: od nestrokovnosti izvajalcev, zamolčanih stranskih pojavov do prirejenih končnih rezultatov, ki zavajajo paciente. Zato velja pred odločitvijo dobro premisliti, kdaj, kje in pri kom opraviti estetski poseg.

Kislinsko-bazno ravnotežje, bolj poznano kot pH v telesu, je del biološke homeostaze. Vrednost merimo iz arterijske krvi. Normalna znaša od 7,36 od 7,42. Kadar je pH krvi nižji od te številke, govorimo o acidozi oziroma prebitku kislin. Kadar je pH višji, pa o alkalozi oziroma prebitku baz.

Spoštovani! Verjamem, da ste o tem že pisali, pa mi takrat vaša revija morda ni prišla v roke. Sem upokojenka v sedemdesetem letu in imam nerodno težavo – voda mi uhaja. To se mi dogaja že kar nekaj let. Prvič sem opazila po rojstvu drugega otroka.

Navkljub hudomušnemu naslovu, ki je običajno zaključek mojih receptov z zadnje strani, bo danes govor o rekreaciji; sem namreč zmerno navdušen rekreativni tekač. Med daljšim tekom po domači okolici žalostno opažam, da se s tekom ne ukvarja prav veliko ljudi. Razlogov za to je verjetno več, vendar sodeč po pogovorih s pacienti večinoma niso utemeljeni.

Sodobni način življenja od nas zahteva vedno večje fizične in psihične napore, zato velikokrat pozabimo ali pa nimamo dovolj časa, da bi ustrezno skrbeli za svoje zdravje in tudi za zdravo hrbtenico. Skoraj vsak človek pa v svojem življenju doživi bolečino v hrbtenici. Če traja kratek čas, nanjo nismo zelo pozorni. Drugače pa je, če traja dlje časa in nas moti pri vsakdanjem delu.

Z odhodom poletja se bliža sezona, ko bodo okužbe dihalnih in črevesnih poti pogostejše. Prehladi, driske, vnetja ušes in nosu so le vrh ledene gore. Le redko kdo se bo na koncu leta lahko pohvalil, da ga ni prizadelo nič od naštetega. Velikokrat nam pacienti postavijo vprašanje, na katerega ni enostavno odgovoriti: »Kako naj okrepim svoj imunski sistem?«

Z dopusta se številni namesto dobre volje vrnejo slabega počutja in z zmanjšano storilnostjo. Stanje poznamo tudi kot podopustniško depresijo. Vrnitev v vsakodnevno rutino namreč povzroča stres, nelagodje, ki pa se mu z upoštevanjem nekaterih nasvetov lahko izognemo ali pa ga vsaj zmanjšamo.

Klopi živijo v Sloveniji skoraj povsod, pred njimi smo varni le visoko v gorah. Živijo namreč v gozdni podrasti in travi do 600 metrov nadmorske višine, včasih pa tudi višje, vse do 1600 metrov nadmorske višine.

V veliko pomoč pri odkrivanju posameznikov z venskim popuščanjem je fotopletizmografska preiskava. Diagnozo postavimo s flebološkim kliničnim pregledom, pri katerem uporabimo ročni doplerski ultrazvočni aparat. Pogosto je za natančen prikaz venskega sistema nog ter določitev področij povratnega toka venske krvi potrebna tudi obsežnejša dupleksna ultrazvočna preiskava. Za orientacijsko ugotavljanje ustreznosti arterijske prekrvitve nog pa določimo gleženjski indeks.

Krčne žile so eden najpogostejših vzrokov za boleče in utrujene noge. S staranjem se njihova pojavnost povečuje. V četrtem desetletju življenja jih ima približno 20 odstotkov, v skupini nad 60 let pa kar polovica ljudi. Ker krčne žile povzročajo težave, jih ne obravnavamo zgolj kot estetsko motnjo, pač pa kot bolezen, ki jo je treba zdraviti in preprečevati njeno napredovanje.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112