Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Klopni meningoencefalitis (KME) je bolezen, ki se prenaša z ugrizom klopa (Ixodes ricinusa). V njegovi slini so virusi (družine Flaviviridae), ki ob vdoru v telo povzročijo vnetje možganskih ovojnic in centralnega živčnega sistema. Možen je prenos tudi s pitjem okuženega nepasteriziranega mleka ali uživanjem toplotno neobdelanih mlečnih izdelkov.

Vsak med nami bo imel težave s sklepi, če bomo le živeli dovolj dolgo. Spomnite se, kako ste se kot otrok lahko spustili v dir, preskakovali ovire, dvigovali ali metali stvari in vas naslednji dan ni nič bolelo.

Pozdravljeni, star sem 72 let, že nekaj let imam težave s prostato. Pred enim tednom pa se mi je zgodilo, da nisem mogel odvajati vode, imel sem bolečine, voda pa ni pritekla.

Prihaja čas dopustov in počitnic, ko se številni odpravimo na potovanja v bolj ali manj oddaljene kraje. Ne glede na trajanje in cilj potovanja se je treba na vsako potovanje dobro pripraviti.

Krčne žile uvrščamo v sklop kronične venske bolezni in so pogost vzrok bolečin v nogah. Značilne težave, ki jih povzročajo krčne žile, so utrujene, težke ali boleče noge ter otekanje goleni in gležnjev. Te težave se čez dan stopnjujejo in so najizrazitejše zvečer, zjutraj pa so praviloma odsotne.

Medicinske raziskave kažejo, da se s celulitom (v lažji ali bolj izraziti obliki) spopada kar 85 odstotkov žensk, zmotno pa bi mislili, da prizadene zgolj ženske v določeni starosti ali tiste, ki imajo povišano telesno težo.

Ljudje pogosto obiščejo zobozdravnika zaradi bolečine, izpadle zalivke, mostička ali zlomljenih protez. Tedaj so posegi bolj ali manj nujne narave in usmerjeni k odstranjevanju vzrokov bolečine. Neprijetnim situacijam se lahko izognemo z rednimi pregledi in vnaprej načrtovanim zdravljenjem.

Zaprtje (obstipacija) pomeni odvajanje majhnih količin blata, ki ga običajno spremljajo napenjanje, krči, včasih pa tudi zasušitev blata (zapeka). Zaprtje je relativno pogosta motnja pri odvajanja blata zlasti pri starejših ljudeh, le redko pa povzroči tudi resnejše težave in zaplete.

Da bomo ohranili lepo in zdravo kožo tudi na stara leta, moramo upoštevati nekaj pravil varnega obnašanja na soncu. Ta temeljijo na treh vrstah ukrepov.

Pogosto se ne zavedamo, da nas sonce spremlja vsepovsod, ne le na plaži. Z nami je doma na vrtu, ko vozimo kolo, se ukvarjamo s športom, hodimo v hribe ali se družimo na prostem.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112