Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pred časom objavljeni recept, kako na precej drugačen način uporabiti kuhano govedino, ki ostane po nedeljskem kosilu z govejo juho, je požel precej odobravanja med uporabniki. Zategadelj vam tudi tokrat ponujam jušno govedino, ponovno malo drugače.

Imam 58 let, precej pravilno skrbim za zobe. Nekaj so mi jih v mladosti izpulili, modrostnih, zaradi težav pri izraščanju, enko zgoraj pa sem kot najstnica zlomila, zato imam prevleko. Desno zgoraj imam tudi mostiček.

Hripavost je neugodna sprememba glasu, ki jo zaznamo s sluhom. Pogostnost hripavosti se ocenjuje na 3 do 9 odstotkov vse populacije, med starejšimi osebami na 12 do 35 odstotkov. Hripavosti med otroci in mladostniki je 6 do 25 odstotkov, odvisno tudi od starostne skupine, ki jo opazujemo. Več je hripavih dečkov kot deklic.

Koliko pomladi štejemo, se včasih zavemo šele, ko roke nenadoma postanejo prekratke. Tedaj iščemo pravo in dobro osvetlitev, spreminjamo naklon knjige, krivimo ekrane, nazadnje pa se sprijaznimo, da bo treba ne glede na mladost v naši glavi in srcu obiskati oftalmologa.

Oftalmolog prof. dr. Marko Hawlina nam je predstavil novosti na področju operativne odprave dioptrije na daljavo in bližino, ki jo opravljajo v specializiranem okulističnem centru v Portorožu.

Kaj si predstavljate, ko slišite, da si je nekdo pri pokanju petard poškodoval roko in so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju? Malo, kljub temu da je novica mnogo bolj pretresljiva kot litri rdeče barve na filmskem platnu.

Pa smo jo (spet) dočakali, zimo namreč. Kar je za marsikaj dobro in za marsikaj malo manj dobro. Dobro je, ker zimo narava potrebuje in ker se je prijetno sankati, ker se lahko stisnemo pod deko in pijemo čaj. Malo manj dobro pa je, ker nas lahko zazebe, ker nas lahko med kidanjem snega uščipne v križu, ker za pot potrebujemo bistveno več časa in živcev in ker pozimi pogosteje zbolimo.

Zimski čas prinaša kratke in hladne dneve, sneg in led. Zaradi tega precej več časa preživimo v notranjih, ogrevanih prostorih, pred televizorjem in računalnikom, ob sladkih toplih napitkih in prigrizkih.

Moderno družbo zaznamujejo spletne informacije in kot glavna vrednota materialno pogojen način življenja in razmišljanja. Vsepovsod so omejitve in priporočila, ki jim posameznik, ki ima najraje hitre, instantne rešitve, podleže. Čas postaja pomembna vrednota in vse manj je prostega časa, čemur sledi pomanjkanje telesne aktivnosti, sprostitve in časa za bližnje.

Prof. dr. Marjan Koršič, specialist nevrokirurg. Na ustih rahel nasmeh, ne površen, ampak prijazen. Glas pomirjujoč, za košatimi obrvmi pa oči, ki ne morejo skriti občutkov, razpoloženja in topline.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112