Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 Jedilnik si lahko popestrimo na različne načine. Eden enostavnejših je, da uporabimo sestavine iz različnih nacionalnih kuhinj in jih na hitro »vržemo skupaj«.

Vsekakor. Vendar ne pretiravajte! Sami ste verjetno že opazili, da je ob visokih temperaturah vaš trening bolj naporen ali skoraj nemogoč.

Z rednim profesorjem, doktorjem znanosti Urošem Ahčanom, specialistom plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, smo se pogovarjali o najnovejših trendih v estetski kirurgiji.

Spoštovani,

Na vas se obračamo z ne povsem zdravstveno težavo. Lahko pa postane. Smo mlada družina, ki ji veselje do dopusta, počitnic nekoliko kvari skrb za očeta, ki sam ostaja doma. Saj nima večjih zdravstvenih težav, se je pa pred dobrim mesecem zgodilo, da je padel, pravzaprav spotaknil med vrati.

Oko leži v orbitalni votlini in je zavarovano z vekami in trepalnicami. Ob svetlobi se zenica skrči, poleg tega pa ob premočni svetlobi pripremo oči. To so naravni mehanizmi za zmanjšanje nevarnosti učinka škodljivih žarkov. Tudi ozonska plast ustavi del škodljivih sevanj, a se koncentracija ozona v stratosferi pri nas vse bolj niža.

Tako so tudi mene lovili po plaži, ko sem bila majhna. In zdaj jaz lovim svojo hčerko, zraven pa še koga, ki bi to sicer že sam lahko vedel, pošljem v senco na pivo. Zaradi sence, se razume.

Zagorelost je le obrambni mehanizem kože na škodljiv vpliv sončevih ultravijoličnih žarkov. Zdrave zagorelosti ni, vedno je posledica poškodbe kože, ki jo organizem skuša omejiti s tvorbo zaščitnega rjavega pigmenta melanina in z zadebelitvijo povrhnjice.

Srčno popuščanje je bolezensko stanje, pri katerem okvarjeno srce ne zmore črpati dovolj krvi, da bi zadostilo potrebam drugih organov in tkiv. Gre za klinični sindrom, ki je lahko posledica različnih bolezni. Največkrat do srčnega popuščanja pride zaradi obolenja srčne mišice ali pa zaradi posledic miokardnega infarkta.

Odhajate na zaslužen dopust? Pripravili smo vam nekaj nasvetov, da boste imeli čim manj težav in vam bodo letošnje počitnice ostale v najlepšem spominu.

Poletje nas z dolgimi, toplimi dnevi, obsijanimi s prijetnim soncem kar samo spodbuja k bolj aktivnemu in sproščenemu preživljanju prostega časa.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112