Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Mnogi pomlad stežka pričakajo predvsem zaradi pomanjkanja sveže zelenjave med zimskim časom. Spomladi zelo teknejo pretežno zelenjavnje mineštre, nenazadnje tudi zato, da si odpočijemo od težke zimske hrane.

Način življenja, način prehranjevanja, higienske navade glede čiščenja zob in še marsikaj seveda vpliva na stanje zob v ustni votlini, z leti pa tudi na število zob, ki jih še imamo.

Pa smo jo (spet) dočakali. Zimo namreč. Kar je za marsikaj dobro in za marsikaj malo manj dobro. Dobro je, ker jo narava potrebuje in ker se je fino sankati, ker se lahko stisnemo pod deko in pijemo čaj. Malo manj dobro pa je, ker nas lahko zazebe, ker nas lahko uščipne v križu med kidanjem snega (več o tem preberite v prispevku dr. Silvestra), ker za poti potrebujemo bistveno več časa (in živcev) in ker pogosteje zbolimo.

Zunanji videz dojk je zelo pomemben za samopodobo ženske. Mlajše pogosto moti prirojena slaba razvitost dojk, ko je prostornina ene ali obeh dojk premajhna, redkeje tudi nesimetričnost ali nepravilna oblika (tubularne dojke).

Imate pogosto drisko in vas napenja? So težave bolj izrazite ob prehrani, bogati z mlekom in mlečnimi izdelki? Ste pomislili, da je morda krivo pomanjkanje encima laktaze?

Beseda izvira iz grških besed »eu« in »thanatos«, ki dobesedno pomenita »dobro smrt«. V različnih kulturnih okoljih jo nekoliko različno pojmujejo; v najširšem pomenu obsega vsako pomoč zdravnika umirajočemu.

Velikokrat bolniki zmotno mislijo, da slabo vidijo le zaradi starosti in zato že napredovali bolezni ne pripišejo ustreznega pomena.

feb 09

Išias

Človeška hrbtenica ima obliko dolgega stebra, ki ga sestavlja 33 ali 34 vretenc. V vratnem, prsnem in ledvenem delu so vretenca posamična, v križničnem in trtičnem delu pa so zraščena v funkcionalni enoti. Vretenca se večajo od vratu navzdol, med seboj so povezana z vezmi, telesa vretenc pa vežejo medvretenčne ploščice ali diskusi. Osnovna funkcionalna enota hrbtenice je dinamični segment, ki ga sestavljajo dve sosednji vretenci in disk med njima.

Preventivna diagnostika Klinike Doktor 24 - Meritev gleženjskega indeksa in fotopletizmografska preiskava ven nog

Periferna arterijska bolezen (PAB) je pogosta, zahrbtna in nevarna bolezen, ki največkrat prizadene arterije spodnjih udov. Povzroči jo napredovala ateroskleroza, ki prizadete arterije postopno oži in jih lahko nazadnje povsem zamaši.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112