Lasersko odstranjevanje tetovaž

jun 10

Vsako leto se po svetu za tetoviranje odloči vse več ljudi. Nekatere ocene kažejo, da je v ZDA tetoviranih približno 10 odstotkov moških, za poslikavo lastnega telesa pa se odloči že 24 odstotkov študentov.

Popularnost tetovaž iz leta v leto narašča tudi pri nas, vendar pa marsikdo to odločitev kasneje obžaluje in si želi moteči okras na svoji koži za vedno odstraniti, kar pa žal ni vedno preprosto. Zadnje raziskave kažejo, da si v ZDA odstranitve tetovaže želi 17 odstotkov, po štiridesetem letu starosti pa celo več kot 50 odstotkov ljudi. Podoben trend opažamo tudi pri nas.

Postopek

lasersko odstranjevanje tetovaz 1

 


lasersko odstranjevanje tetovaz bLaser je danes postal zlati standard za odstranjevanje tetovaž, saj v rokah strokovnjaka omogoča učinkovito brezkrvno zdravljenje z nizkim tveganjem in minimalnimi stranskimi učinki. Laserski žarek točno določene valovne dolžine namreč razbije barvilo v dovolj majhne delce, ne da bi poškodoval druge kožne strukture. Razgrajene delce tetovaže potem po naravni poti odstrani imunski sistem, kar pa traja več tednov. Poseg lahko opravimo brez anestezije, v redkih primerih pa v lokalni anesteziji. Navadno traja deset do dvajset minut, lahko pa tudi dlje, odvisno od velikosti tetovaže.

Po terapiji z laserjem lahko koža pobledi, nato se pojavita rdečica in rahla oteklina. Koža je lahko tudi nekoliko strukturno spremenjena, vendar vsi ti znaki že kmalu izginejo. Odstranitev večbarvne tetovaže je terja več laserjev ali kombinirano lasersko napravo, ki oddaja svetlobo v zelo kratkih pulzih (laser Q-Switched), ki trajajo le nekaj nanosekund. Najnovejši Fotonin laser QX MAX je izdelan posebej za takšne posege, saj ponuja štiri različne valovne dolžine v eni napravi.


lasersko odstranjevanje tetovaz drZa popolno odstranitev tetovaže je treba strokovnjaka obiskati od dva- do dvanajstkrat, odvisno od gostote, vrste in globine barvila (amaterska ali profesionalna tetovaža), velikosti tetovaže, starosti in mesta tetovaže (dela telesa). Večje tetovaže zahtevajo več obiskov. Med dvema obiskoma mora miniti vsaj štiri do šest tednov, saj imajo tako celice organizma dovolj časa, da odstranijo delce pigmenta. Lažje so odstranljive temne barve, kot sta temno modra in črna, več težav pa je s svetlimi. V teh primerih je včasih tetovažo težko povsem odpraviti. Pigment nekaterih barv lahko vsebuje železo, ki na koži po obdelavi z laserjem oksidira. Stopnjo odstranitve je težko točno napovedati vnaprej, saj zdravnik ne more vedeti, katero od več sto barvil, ki so danes na voljo, je bilo uporabljeno pri tetovaži.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112