• 1

Dr. Jože Vidmar. Gospod v najbolj plemenitem pomenu te besede. In zdravnik v najbolj plemenitem pomenu te besede. Vsako leto je šlo skozi njegovo ambulanto nekaj več kot 10.000 pacientov.

Objavljeno v Pogovor

Refluks želodčne vsebine (želodčna kislina, prebavni encimi, žolč) je tok tekočine in plinov navzgor po požiralniku, lahko vse do ravni spodnjega žrela in grla. Je pogosta bolezen, ki močno zmanjša kakovost življenja bolnika, poleg tega pa prispeva k nastanku različnih bolezenskih sprememb v področju žrela in grla, ne le požiralnika.

Objavljeno v Tema meseca

Gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB) je bolezen, ki nastane zaradi vračanja želodčne vsebine v požiralnik. Kisla želodčna vsebina draži sluznico požiralnika in lahko povzroči vnetje, erozije ali celo razjede na sluznici.

Objavljeno v Tema meseca

Specialist otorinolaringolog foniater je zdravnik, ki obravnava bolnike z motnjami glasu, govora in požiranja. Obravnava bolnike vseh starosti, od dojenčka do starostnika. Obravnava bolnikov večinoma poteka timsko, v timu so poleg foniatra še klinični psiholog in klinični logoped ter diplomirana medicinska sestra.

Objavljeno v Tema meseca
Sobota, 12.03.2016

Hemoroidi brez krvavitve

Pozdravljeni! Pred približno desetimi leti sem imel po dolgotrajnem športnem naporu – s kolesom v hrib – prvič velike težave s hemoroidi.

Objavljeno v Doktor odgovarja
Sobota, 12.03.2016

Kaj z zamašenim nosom?

Pozimi se nam pogosteje dogaja, da nas srbi nos, da kihamo, da imamo suh ali celo zamašen nos. Gr e za vnetje nosne sluznice ali rinitis, ta pa lahko, če ga zanemarimo in ne zdravimo, vodi tudi v resnejše bolezni (astma, bronhitis, sinusitis, vnetje srednjega ušesa).

Objavljeno v Zdravniki pišejo

Urinska inkontinenca je nehotno uhajanje urina, ki predstavlja zdravstveni, socialni in psihični problem, ki pomembno vpliva na kakovost življenja ženske.

Objavljeno v Zdravniki pišejo

Pri zobozdravniku se pogosto soočimo z vprašanjem, ali se odločiti za kovinsko ali belo zalivko ali za fiksnoprotetično oskrbo zob. Vodilo so nam videz, cena in sugestija zobozdravnika. Ali vemo, kaj pomeni naša odločitev za dolgoročno zdravje in obstoj naših zob?

Objavljeno v Zdravniki pišejo

Bližje ko je poletje, večkrat se ustavimo pred ogledalom in strmimo v svojo podobo; opažamo spremembe na telesu in se trdno odločimo, da jih pred poletjem odpravimo.

Objavljeno v Zdravniki pišejo

Veliko ljudi se srečuje z občutkom suhosti očesa ali pretiranim solzenjem, pa temu ne namenijo dovolj pozornosti. Solze so v očesu nepogrešljive, saj vlažijo površino očesa, prehranjujejo oko in ga varujejo pred tujki.

Objavljeno v Zdravniki pišejo
stran 1 od 2

Ključna beseda