Brezplačno parkiranje za obiskovalce Doktor 24


 

Doktor 24 Klinika

Spoštovani, že več let se mi največkrat po hrani pojavljajo močne bolečine v žlički, desno pod rebri, včasih se razširijo proti lopatici, občasno mi je tudi slabo.

Torek, 31.03.2015

Res mora kapljati?

Pozdravljeni,

imam težave z uhajanjem urina. Stara sem 47 let in sem do 30. leta dvakrat rodila. 
Težave so se začele pred dvema letoma, najprej pri kihanju, ker sem športno zelo dejavna, pa tudi pri določenih športni aktivnostih … tek, skakanje ipd.
Ker sem relativno mlada, težava zelo vpliva na moj način življenja, saj me ovira pri športnih in vsakodnevnih aktivnostih in na splošno vpliva na moje razpoloženje.
O težavah sem se posvetovala z osebnim zdravnikom in ginekologom, ki mi je predlagal operacijo, vendar sem najprej želela izkoristiti vse ostale možnosti, zato sem aktivno izvajala vaje za krepitev mišic…
Stanje se ni izboljšalo vendar ga nekako vzdržujem. Zanima me ali obstaja še kakšna alternativa za izboljšanje mojih težav, ki se odražajo tudi pri spolnosti.
Naj še povem, da sem že v začetnem obdobju
menopavze.
Hvala za odgovor.
Andreja S., Ljubljana

 

Imam 58 let, precej pravilno skrbim za zobe. Nekaj so mi jih v mladosti izpulili, modrostnih, zaradi težav pri izraščanju, enko zgoraj pa sem kot najstnica zlomila, zato imam prevleko. Desno zgoraj imam tudi mostiček.

Zadnja leta opažam, da slabše slišim. Redno prosim sogovornike, naj mi stavke ponavljajo. Najprej sem težavo opazil v zaprtih prostorih, predvsem če je bilo veliko zvokov oziroma različnih glasov. Začne mi kar brenčati v glavi.

Torek, 16.08.2016

Zobje

Pred štirimi tedni sem precej nerodno padla in z brado močno udarila ob tla. Pri tem sem z zobmi tako poškodovala ustnico, da je bilo potrebno šivanje. Ker je prišlo do udarca z zobmi, so mi opravili RTG zob – ortopan, ki je pokazal, da so kosti cele. Zakaj pišem?

Torek, 31.03.2015

Napad ledvičnih kamnov

Spoštovani,
Pred nekaj dnevi sem imel v nedeljo popoldne napad ledvičnih kamnov. Bolečine poznam, saj sem imel napade že večkrat in navadno sem jih z zdravili obvladal sam. Tokrat je bil napad hujši in zdravila, ki sem jih imel doma, niso pomagala. Žena je poklicala na urgenco, rekli so ji, naj me pripelje na pregled. V bolečinah sem se nekako spravil v avto in žena me je odpeljala. Tam so me pregledali, dal sem kri in vodo in potem so mi dali infuzijo proti bolečinam. Bolečina je popustila, dočakal sem tudi izvide in žena me je odpeljala domov.

Sem se pa zelo namučil. Že doma, ko se je bilo treba obleči, pa avto, pa vožnja, pa čakanje …
Slišal sem, da obstaja možnost, da pride zdravnik v takih primerih na dom,
pa me zanima, če tudi ob nedeljah. Kaj pa ponoči?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Mirko iz Ljubljane


ODGOVOR:

Spoštovani gospod Mirko,


Prav ste slišali. Res obstaja služba, ki opravlja zdravniške obiske na domu, tudi v takem primeru, kot ste ga opisali, in tudi ob nedeljah. Pravzaprav 24 ur vsak dan, tudi ponoči. Gre za storitev Prve zdravstvene asistence, ki pokriva širše območje Ljubljane. Kadarkoli lahko pokličete na telefonsko številko za obiske na domu, se z zdravnikom pogovorite in se po potrebi se dogovorite za obisk. Na obisk pride zdravnik z zdravstvenim tehnikom, s seboj pa imata vse potrebno – zdravila, osnovni laboratorij in tudi druge pripomočke. Zdravnik opravi pregled, po potrebi odredi preiskavo krvi in urina ter se odloči za terapijo, ki jo takoj tudi dobite. Če zdravnik presodi, da je potreben nujen pregled pri specialistu, vas tja tudi napoti, po potrebi pa se poskrbi tudi za prevoz z rešilnim avtomobilom in reševalci. V vašem primeru bi se to lahko zgodilo, če bolečina po zdravilih ne bi popustila in bi lahko šlo za zagozdenje kamna v sečevodu. Takrat bi vas zdravnik poslal na dodaten pregled v nujno urološko ambulanto v Urgentni blok Kliničnega centra. Zdravnik seveda napiše tudi izvid oziroma zdravniško poročilo obiska, iz katerega je jasno razvidno, kaj se je dogajalo, in ga lahko pokažete tudi svojemu lečečemu zdravniku.
Tako vam ni treba nikamor, saj vse pride k vam.
Poudariti moram le, da vse napisano in opisano velja za stanja, ki neposredno ne ogrožajo življenja. Stanja, ki lahko pomenijo ogroženo življenje, spadajo še vedno na urgenco oziroma Službo nujne medicinske pomoči, številko 112.

V upanju, da ste dobili dovolj informacij, vam želim vse dobro.

Spoštovani,

Na vas se obračamo z ne povsem zdravstveno težavo. Lahko pa postane. Smo mlada družina, ki ji veselje do dopusta, počitnic nekoliko kvari skrb za očeta, ki sam ostaja doma. Saj nima večjih zdravstvenih težav, se je pa pred dobrim mesecem zgodilo, da je padel, pravzaprav spotaknil med vrati.

Pozdravljeni!

Imam težave z črevesjem. Po številnih obrokih, zlasti po obilnejših kosilih, moram takoj na stranišče.

Sobota, 12.03.2016

Hemoroidi brez krvavitve

Pozdravljeni! Pred približno desetimi leti sem imel po dolgotrajnem športnem naporu – s kolesom v hrib – prvič velike težave s hemoroidi.

Torek, 31.03.2015

Ali mora boleti?

Spoštovani,

Verjamem, da ste o tem že pisali, ampak saj veste, o nadlogah beremo in se pogovarjamo takrat, ko se z njimi ubadamo.
Pred osmimi leti so me zaradi težav pri odvajanju blata napotili na kolonoskopijo, kjer so našli droben polip in ga tudi odstranili. Pregled je bil neprijeten in boleč. Zdaj so se težave ponovile, ugotovili so mi tudi slabokrvnost, zdravnik pa pravi, da je nujno potrebna kolonoskopija, saj je vzrok lahko ponoven izrast polipa, ki krvavi, ali pa celo rakava tvorba na debelem črevesu. Vem, da moram pregled opraviti, saj je pri sedemdesetih letih za rakom zbolel tudi oče. Stara sem 62 let. Kaj mi svetujete? Ali lahko opravim preiskavo tudi na prijaznejši način, s pomirjevali? Ali lahko opravim preiskavo na napotnico ali moram še doplačati?

stran 1 od 3

Specialistične storitve

Ni terminov

24narocanje samo