Brezplačno parkiranje za obiskovalce Doktor 24


 

Doktor 24 Klinika
Nedelja, 10.12.2017

Menopavza – suha nožnica

Pozdravljeni!

Stara sem 49 let in kot moja mama sem tudi jaz zelo zgodaj prišla v menopavzno obdobje. Prepoznala sem ga po nerednih menstruacijah in vročinskem oblivanju.

Nedelja, 18.09.2016

Uhajanje urina

Spoštovani! Verjamem, da ste o tem že pisali, pa mi takrat vaša revija morda ni prišla v roke. Sem upokojenka v sedemdesetem letu in imam nerodno težavo – voda mi uhaja. To se mi dogaja že kar nekaj let. Prvič sem opazila po rojstvu drugega otroka.

Torek, 16.08.2016

Zobje

Pred štirimi tedni sem precej nerodno padla in z brado močno udarila ob tla. Pri tem sem z zobmi tako poškodovala ustnico, da je bilo potrebno šivanje. Ker je prišlo do udarca z zobmi, so mi opravili RTG zob – ortopan, ki je pokazal, da so kosti cele. Zakaj pišem?

Torek, 31.03.2015

Ali mora boleti?

Spoštovani,

Verjamem, da ste o tem že pisali, ampak saj veste, o nadlogah beremo in se pogovarjamo takrat, ko se z njimi ubadamo.
Pred osmimi leti so me zaradi težav pri odvajanju blata napotili na kolonoskopijo, kjer so našli droben polip in ga tudi odstranili. Pregled je bil neprijeten in boleč. Zdaj so se težave ponovile, ugotovili so mi tudi slabokrvnost, zdravnik pa pravi, da je nujno potrebna kolonoskopija, saj je vzrok lahko ponoven izrast polipa, ki krvavi, ali pa celo rakava tvorba na debelem črevesu. Vem, da moram pregled opraviti, saj je pri sedemdesetih letih za rakom zbolel tudi oče. Stara sem 62 let. Kaj mi svetujete? Ali lahko opravim preiskavo tudi na prijaznejši način, s pomirjevali? Ali lahko opravim preiskavo na napotnico ali moram še doplačati?

Pozdravljeni!

Imam težave z črevesjem. Po številnih obrokih, zlasti po obilnejših kosilih, moram takoj na stranišče.

Sreda, 20.01.2016

Suh in dražeč kašelj

Pozdravljeni!

Grem kar naravnost k problemu: zadnjih 10 dni imam težave s kašljanjem. Suh, izredno dražeč kašelj, se pojavi proti večeru, najhuje pa je, ko grem spat. Mogoče nekoliko pomaga dvignjeno vzglavje, pa ne prav dosti.

Spoštovani,
Sem aktivna ženska srednjih let, ki je ravno dobro zakorakala v meno, s katero se – mimogrede, uspešno spopadam, čeprav se soprog vedno ne strinja s to trditvijo – kar slišim njegove misli : »Ženska zoprna.«
Ne bi si rada komplicirala življenja, pa tudi ne bi rada vseh težav pripisala staranju in meni… Včasih se sprašujem - je mena stanje telesa ali duha, saj so včasih težave težko »dokazljive«. Včasih so težave z nespečnostjo (pa jih pripisujem luni ali skrbem…), včasih pomanjkanje volje, energije (pa je tu spet luna ali slab spanec ali spomladanska utrujenost), pa izpadanje las in slabi nohti, bolečine v sklepih (trdi sklepi)… Vse našteto pač sodi k zrelim letom, težje pa se sprijaznim z vročinskimi oblivi (sploh, če je to v času sestankov, pogovorov... da o pridobivanju teže (pol kilograma na mesec) sploh ne zgubljam besed.

Zdravim se tudi zaradi težav s ščitnico, že sedem let.

Bolj me skrbi razbijanje srca oziroma neenakomerno bitje. Včasih čutim močno razbijanje ali kot trepetanje, včasih pa se mi zdi, kot da obmiruje oziroma se muči - takrat to doživljam kot tesnobo. Pred kratkim, ko sem se zvečer odpravila spat, ta občutek ni minil, zdelo se mi je, da me nekdo drži za vrat in da mi je vsa kri udarila v glavo. Tako sem se prestrašila, da sem sredi noči klicala zdravnika na dom. Ob pregledu mi je zdravnica doma opravila tudi EKG, ki pa težav ni pokazal, zato mi je svetovala Holter in naj obiščem tirologa. Opraviti moram laboratorij in se mogoče pogovoriti o hormonski terapiji?

Zdi se mi, da ko ne želim zapletati in posvečati pozornosti nadlogam, te postanejo še bolj zapletene. Kaj mi svetujete vi? Katere, če sploh, preglede naj opravim in pa, kako to lahko naredim hitro in morda na enem mestu?

Pozdravljeni, ustvarjalci revije Doktor, rada preberem vašo revijo in včasih vzamem v roke tudi starejši izvod, saj so tematike, ki jih obravnavate, vedno aktualne. Samo pacienti se menjamo. Zadnja leta imam težavo, ki se redno ponavlja v toplejših mesecih – očitno zmotno mislimo, da gre za prehlajen mehur – in sicer ko začnem kolesariti.

Torek, 31.03.2015

Zakaj se bojimo pregleda

Spoštovani,
Imam nekaj manjših težav, ki jim ne najdem razloga
V zadnjem letu so se mi začele pojavljati različne težave, na katere sprva nisem bila pozorna, in sicer: pritisk oziroma občutek tiščanja na blato ob intenzivni hoji in teku, občasne (dvakrat – trikrat mesečno) driske, ki jih ne morem povezati s hrano, slabost, pa ne kot siljenje na bruhanje (običajno zvečer npr., ko pojem sladoled), napenjanje.
Pred pol leta sem začela opažati madeže sveže krvi v blatu oziroma na papirju. Zares me je zaskrbelo, ko se je dvakrat »zgodila« večja količina krvi, morda 1dcl.
Takoj sem se posvetovala z zdravnikom, dobila napotnico, naredili so mi že UZ trebuha in tudi kolonoskopijo sem že opravila.
Na tem mestu naj priporočim, da bi morali zdravniki vsem povedati oziroma ponuditi možnost, da pregled, ki je – blago rečeno – neprijeten, opravijo s sedacijo ali celo anestezijo. Meni je to možnost predstavil zdravnik, ko je naletel na moj odpor in strah pred bolečino. Odločila sem se za možnost s sedacijo in glede na moj prvotni strah, je bil pregled skoraj prijeten – verjetno tudi zaradi izvida, ki ni pokazal nobenih nevarnih sprememb – vsekakor pa zanimiv, saj sem ves čas spremljala potek na monitorju.
Glede na to, da pregled ni pokazal razloga, težave pa vztrajajo, me zanima, kje bi lahko bil vzrok.
Sicer živim relativno zdravo, se redno gibljem, pazim pri prehrani – jem veliko sadja, zelenjave, kosmičev. Imam nekaj kilogramov preveč.

bralka Magda, 51 let

Nedelja, 12.06.2016

Prostata in kateter

Pozdravljeni, star sem 72 let, že nekaj let imam težave s prostato. Pred enim tednom pa se mi je zgodilo, da nisem mogel odvajati vode, imel sem bolečine, voda pa ni pritekla.

stran 1 od 3

Specialistične storitve

Ni terminov

24narocanje samo