Laser je zgolj ena beseda, ki pa označuje številne, raznovrstne laserske naprave različnih valovnih dolžin, načina delovanja in najrazličnejše ročnike. Glavna prednost zdravljenja z laserjem je selektivnost, kar pomeni, da delujemo na točno določena tarčna tkiva in ohranimo vsa druga tkiva, zato so pri pravilno izbrani laserski napravi in brezhibni izvedbi brazgotine minimalne. Selektivnost laserja dosežemo s pravilno izbiro ustrezne valovne dolžine, trajanja obsevanja, količine dovedene energije, premera laserskega žarka ter sočasnim zaščitnim hlajenjem povrhnjice. Z laserjem lahko opravimo korekcije vseh površinskih kožnih sprememb (nenevarni kožni tumorji, manjše brazgotine, hiperpigmentacije, statične gube) in večine žilnih sprememb v koži. Cilj laserskega zdravljenja je vzpostavitev normalne barve in površine kože.

Postopek

Ob natančnem opisu poteka zdravljenja, pričakovanih rezultatih in možnih zapletih je treba ustvariti realno pričakovanje. Za odstranitev nekaterih sprememb je dovolj enkratno zdravljenje, pri drugih poteka zdravljenje v večtedenskih presledkih. Vsaj od štiri do osem tednov pred zdravljenjem in po njem moramo omejiti izpostavljenost soncu.

Lasersko zdravljenje bolnikom ne povzroča večjega neugodja. Glede na vrsto posega, velikost ter lokalizacijo kožne spremembe ter glede na starost bolnika se odločimo za ustrezno obliko anestezije. Manjše spremembe pri odraslih običajno zdravimo brez predhodne anestezije, v večini preostalih primerov uporabimo lokalno anestezijo v obliki mazila EMLA, ki ga pol ure pred posegom nanesemo na obsevano področje. Zdravljenje večjih sprememb zahteva lokalno ali splošno anestezijo. Neposredno po zdravljenju je koža pordela in otekla, zato svetujemo menjavanje hladnih obkladkov in ustrezna mazila. Kasneje se lahko pojavijo majhne kraste, ki odpadejo v desetih dneh. Pri invazivnih pomlajevalnih tehnikah so učinki zdravljenja zelo opazni, vendar pa so stranski pojavi in obdobje celjenja nekoliko daljši.

Danes nam tehnološki razvoj omogoča uporabo najrazličnejših laserskih naprav in ročnikov, kar nam ob ustreznem strokovnem znanju omogoča zelo varno in učinkovito delo, prilagojeno željam vsakega posameznika. V zadnjih letih laser uporabljajo tudi številni posamezniki brez ustreznega znanja, ki obljubljajo čudežne rezultate in so zaradi nekritičnosti ter slabih marketinških akcij napravili veliko škode.

Laser v izkušenih rokah odlikujejo selektivnost, natančnost in učinkovitost.

Več na http www.fotona.com/si

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
 
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112