Ambulanta za krčne žile ali flebološka ambulanta deluje v okviru dermatološke ambulante. Namenjena je vsem tistim, ki imajo bolečine v nogah, nočne krče, težke in utrujene noge, otečene noge, krčne žile, srbeče vnetje kože goleni, vensko golenjo razjedo.

Pregled specialista dermatologa - flebologa obsega pogovor in klinični pregled nog, orientacijsko doplersko ultrazvočno preiskavo, ugotavljanje dejavnikov tveganja za nastanek venske razjede in svetovanje glede zdravljenja.

Opravljamo tudi Duplex ultrazvočno preiskavo ven nog, s katero natančno prikažemo površinske in globoke vene nog in pretok v njih, morebitne krvne strdke in področja povratnega toka krvi (refluksa). Preiskava omogoči natančno določitev stanja ven nog in izbiro najustreznejšega načina zdravljenja.

V okviru preventivne diagnostike Klinike Doktor 24 je mogoče opraviti preventivno merjenje gleženjskega indeksa, s katerim ocenimo arterijsko prekrvavitev nog. Gleženjski indeks je razmerje med vrednostjo sistoličnega krvnega tlaka izmerjenega na nadlakti in nad levim oziroma desnim gležnjem.

Za oceno ustreznosti venske cirkulacije nog opravljamo preventivno fotopletizmografsko preiskavo ven nog, ki izmeri delovanje venskih zaklopk in učinkovitost mišične črpalke goleni.